-->
Κάλως ήρθατε στην ιστοσελίδα μου!
Searching...

Ανακατεύθυνση (redirect 404 error) στην αρχική σελίδα

2:53:00 π.μ.
Μια σελίδα με μήνυμα λάθους 404 εμφανίζει ένα κείμενο παρόμοιο με το
"Συγγνώμη, η σελίδα που ψάχνατε σε αυτό το blog δεν υπάρχει". Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή έχετε αλλάξει τις διευθύνσεις URL σας με την πάροδο του χρόνου, είτε διαγράψατε μερικές σελίδες που δεν θέλατε.

Αυτό δεν κάνει καλή εντύπωση συνήθως στους χρήστες του blog μας. Σε αυτό το post θα σας δώσω ένα JavaScript το οποία ανακατευθύνει όλες τις 404 error pages στην αρχική μας σελίδα.


Ανακατεύθυνση των 404 error pages στην αρχική με Javascript

  • Συνδεθείτε στο Blogger
  • Επιλέξτε το blog σας και στη συνέχεια στις Ρυθμίσεις> Προτιμήσεις αναζήτησης> στο "Η Προσαρμοσμένη σελίδα δεν βρέθηκε" κάνετε κλικ για επεξεργασία
  • Αντιγράψτε τον πιο κάτω κώδικα επικολλήστε μέσα και κλικ στο κουμπί "Αποθήκευση αλλαγών"
Κώδικας:

Η σελίδα δεν βρέθηκε και θα ανακατευθυνθεί στην αρχική σελίδα <script type = "text/javascript"> BSPNF_redirect = setTimeout(function() { location.pathname= "/" },4000); </script>

Σημείωση: 1) Την πρώτη πρόταση στο κώδικα "Η σελίδα δεν βρέθηκε και θα ανακατευθυνθεί στην αρχική σελίδα" μπορείτε να την αλλάξετε με το μήνυμα που θέλετε να εμφανίζει σε εσάς.
2) Ο αριθμός 4000 είναι για τη καθυστέρηση μέχρι να κάνει ανακατεύθυνση και εκφράζεται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου, μπορεί να αλλάξει σε άλλη τιμή, εάν αυτό είναι πιο βολικό (όσο πιο μικρός είναι ο αριθμός τόσο πιο γρήγορα θα γίνεται redirect η σελίδα).

Για να τσεκάρετε αν δουλεύει απλά προσθέστε ένα οποιοδήποτε κείμενο μπροστά από το url του blog σας. Αν είναι όλα εντάξει θα δείτε ότι μετά από 4 δευτερόλεπτα θα ανακατευθυνθείτε στην κεντρική σελίδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου